Pridať recept

FOTORECEPT: Srnčia panenka s pečenými batátmi

ingrediencie

panenka zo srnca
korenie na divinu
Pečené batáty:

Pečené batáty

2 PL
olivový olej
1 ks
batát (sladký zemiak)
soľ, mleté čierne korenie, oregano

postup

Panenka je jemné mäso, nevyžaduje dlhú prípravu.

1.

Začneme s batátmi. Ošúpeme ich, nakrájame na hranolky, na pekáči ich zmiešame s olejom, soľou, korením a oreganom. Pečieme pri 200 st. C 20 minút.

 
2.

Panenku zbavíme blán a posypeme korením na divinu.

Srnčia panenka s pečenými batátmi
Srnčia panenka s pečenými batátmi
Zdroj: dusanv
3.

Na horúcom oleji sprudka opražíme zo všetkých strán.

Srnčia panenka s pečenými batátmi
Srnčia panenka s pečenými batátmi
Zdroj: dusanv
4.

Preložíme na plech aj s výpekom z panvice a dáme piecť na 7 minút. Po vybratí prikryjeme, kým sa dopečú batáty.

Srnčia panenka s pečenými batátmi
Srnčia panenka s pečenými batátmi
Zdroj: dusanv
5.

Podávame napr. s cesnakovým dresingom ( kyslá smotana, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, horčica).

Srnčia panenka s pečenými batátmi
Srnčia panenka s pečenými batátmi
Zdroj: dusanv
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať