Pridať recept

Čertovský koláč z domáceho lístkového cesta s Čertovým pokušením

Čertovský koláč z domáceho lístkového cesta s Čertovým pokušením
Zdroj: Gentlejam
10
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Domáce lístkové cesto

500 g
pšeničná hladká múka
1 ks
žĺtok
200 g
maslo
100 g
kyslá smotana
soľ

Plnka

3 ks
cibuľa
6 ks
vajcia
100 g
čedar
1 ks
jarná cibuľka
100 g
nadrobno nakrájaná slanina
100 g
sušené paradajky
soľ, čierne korenie
sladká čili omáčka Gentlejam - Čertove pokušenie
jarné alebo sezónne bylinky

postup

Chystáte doma rodinnú oslavu, večeru alebo posedenie s priateľmi a stále neviete, čo by bolo vhodné? Pripravili sme lahodné domáce lístkové cesto z masla a smotany, na ktoré sme navrstvili zeleninu, syr, slaninku a dozlatista sme upiekli najlepší, slaný “pie“ s Čertovým pokušením – sladkou čili paradajkovou omáčkou s Cabernet Sauvignon od Gentlejam.

1.

Domáce lístkové cesto: Vo veľkej mise si zmiešame preosiatu múku spolu s maslom. Začneme miešať, najlepšie čistými rukami, pretože cesto sa tak lepšie vymieša.

 
2.

Pridáme žĺtok, kyslú smotanu a trošku soli. Cesto miesime dovtedy dokým nemá jednotnú formu.

3.

Misu s cestom prekryjeme potravinárskou fóliou a vložíme do chladničky približne na 30 minút. Najlepšie je, keď si cesto pripravíme deň vopred.

4.

Plnka/koláč: Okrúhlu formu, typickú na "apple pie", vymastíme maslom alebo bravčovou masťou. Lístkové cesto si vyvaľkáme na 4 mm a vyložíme ním dno formy. Vidličkou cesto jemne poprepichujeme a v rúre pečieme približne 20 minút pri 200˚C.

5.

Medzi tým si jemne opražíme nakrájané cibule. Ingrediencie ako vajíčka, nastrúhaný syr, jarnú cibuľku, slaninu a koreniny si zmiešame v jednej mise.

6.

Po 20 minútach, kedy budeme mať korpus mierne upečený, vylejeme na cesto tekutú hmotu, na ktorú pridáme opraženú cibuľku a sušené paradajky. Pečieme ešte 20 minút pri 200˚C.

7.

Po upečení nakrájame koláč na 10 kúskov a dozdobíme Čertovým pokušením od Gentlejam.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať