Zdravé paradajky
2
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
Paradajky (väčšie)
4
ks
čerstvé šampióny (podľa veľkosti)
1
ks
kyslá smotana
10
dl
tvrdý neúdený syr
podľa chuti
sušené talianske bylinky (oregano, tymian, majoran, bazalka, šalvia)
3
plátky
chlieb
postup
Inšpiráciu som získala z knihy o zdravej výžive... Vylepšila som so ho a pridala pár ingrediencií.. A je super. Hodí sa aj ako chuťovka pre návštevy. 🙂
1.
Paradajky rozkrojíme na polovice a lyžicou vyberieme dužinu.
2.
Dužinu zmiešame spolu s kyslou smotanou a bylinkami a nastrúhame polovicu syra.
3.
Ďalej nakrájame šampióny na malé kúsky a primiešame k zmesi dužiny, syr a kys.smotanu.
4.
Do prázdnych paradajkových "misiek" naplníme zmes. A navrch pridáme zvyšný postrúhany syr. A posypeme bylinkami.
5.
Do vyhriatej rúry na 180 stupňov dáme zapiecť na 10 minút.. Alebo kým sa syr neroztopí.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.