Krkovička na šampiňónoch
ingrediencie
Omáčka:
postup
Výborná pochúťka na sviatočný stôl:))
Mäso nakrájame na plátky, hrúbka 1 cm. Jemne ich naklepeme, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme lístkami rozmarínu. Vložíme do misy, prikryjeme a odložíme do chladu na 30 minút.
Na rozpálenom oleji, každý plátok opečieme najskôr z obidvoch strán, jednu opečenú stranu potrieme horčicou a sprudka orestujeme. Odložíme do tepla.
Omáčka: do výpeku dáme plátky očistených pokrájaných šampiňónov, na väčšie plátky pokrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak, všetko spolu orestujeme, pridáme mleté čierne korenie, soľ a chilli podľa chuti. Potom zmes podlejeme vodou, necháme zovrieť, plátky mäsa vložíme do šťavy a dusíme do mäkka na nižšej teplote. Podľa potreby podlejeme teplou vodou. Nakoniec zahustíme solamylom, rozmiešaným v malom množstve vody.
Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninou podľa chuti. Dobrú chuť!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.