Pridať recept

Zemiakové klobásky - kyšky

4
porcie
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
veľké zemiaky
5 ks
cesnaku
3 PL
hladká múka
50 g
oškvarky
soľ
čierne korenie
majoránka
bravč. čreva
bravčová masť
pevnejšia niť

postup

Typické jedlo v oblasti zamaguria...

1.

Črevá si deň dopredu namočíme do vody, narežeme ich na dĺžku kyšiek a jeden koniec poriadne zaviažeme niťou.

Zemiakové klobásky - kyšky
Zemiakové klobásky - kyšky
Zdroj: Valina
 
2.

Zemiaky si nastrúhame na strúhadle ako na placky, pridáme nakrojené škvarky. Múku, soľ, korenie a majoránka. Vymiešame trochu riedke cesto ako na placky.

3.

Hrubším lievikom pomocou opačnej strany varešky cesto natlačíme do čriev a zviažeme.

4.

Varíme vo vode na veľmi jemnom ohni 15 minút.

5.

Potom kyšky vyberieme z vody, aby odkvapkali a znova pomaly vyprážame na bravčovej masti do ružova.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať