Pridať recept

FOTORECEPT: Pečená zelenina s cviklou

ingrediencie

cvikla predvarená
mrkva,petržlen,cesnak,bataty
šampiňóny,brokolica,ružičkový kel
olej, mleté čierne korenie, soľ, rasca mletá
citrónová šťava

postup

Pečená zeleninová príloha s cviklou k obedu či večeri.

1.

Na pečenie sa môže použiť akákoľvek zelenina, ktorú máte radi. Treba si však uvedomiť, že nie všetky druhy si vyžadujú rovnaký čas pečenia, preto treba skombinovať len takú, ktorá sa pečie približne rovnako dlho. Napr. cvikla sa pečie aj 40 minút, preto ju predvaríme v osolenej vode s rascou. Ostatnú zeleninu ošúpeme a nakrájame, najlepšie na veľkosť jedného sústa.

Pečená zelenina s cviklou
Pečená zelenina s cviklou
Zdroj: sedita123123
 
2.

Mrkvu na kolieska, petržlen na menšie kúsky.

Pečená zelenina s cviklou
Pečená zelenina s cviklou
Zdroj: sedita123123
3.

Šampiňóny nakrájame na polovičky, cuketu a bataty na menšie kúsky. Brokolicu rozdelíme na menšie ružičky.

Pečená zelenina s cviklou
Pečená zelenina s cviklou
Zdroj: sedita123123
4.

Strúčiky cesnaku ošúpeme, dáme piecť celé alebo môžeme roztlačiť do marinády. Ružičky kelu ponecháme celé.

Pečená zelenina s cviklou
Pečená zelenina s cviklou
Zdroj: sedita123123
5.

Do veľkej misy nalejeme olej, pridáme soľ, čierne korenie, rascu, citrónovú šťavu, príp. pretlačený cesnak a vymiešame marinádu. Pridáme nakrájanú osušenú zeleninu, dôkladne premiešame a necháme chvíľu odstáť, aby sa všetko v marináde dobre obalilo a chute spojili.

6.

Zeleninu preložíme na olejom vymazaný plech tak, aby bola rozložená pravidelne a nebola nahromadená na sebe.

7.

Takto pripravenú zeleninovú zmes dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečieme asi 30 minút. V polovici pečenia je vhodné zeleninu premiešať a obrátiť, aby sa každý kúsok upiekol rovnomerne zo všetkých strán. Upečená zelenina by mala byť mäkká, ale chrumkavá. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.
Jesenný šalát s cviklou, nivou a jabĺčkami
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Vynikajúce šaláty z cvikly pre štíhly pás: Extra recepty, ktoré dajú vaše telo do poriadku a zbavia vás zbytočných kíl
Vynikajúce šaláty z cvikly pre štíhly pás: Extra recepty, ktoré dajú vaše telo do poriadku a zbavia vás zbytočných kíl
Cvikla je lacná, dostupná, super zdravá zelenina, ktorá už dávno mala prerásť tieň zaváranej prílohy. Poďte...
Gratinované sladké zemiaky
Fantastické recepty zo sladkých zemiakov, ktoré odľahčia žalúdok po sviatkoch! Ak ich raz ochutnáte, iné robiť už nebudete + FINTA kuchára
Sladké zemiaky, známe ako batáty, sú sladkou odrodou zemiakov a sú mimoriadne obľúbené. Ideálne sú...
Cviklové nápoje pre zdravie a imunitu
Cviklové smoothie pre zdravie a silnú imunitu: Vynikajúci životobudič
Niekoľko naozaj chutných nápadov ako si namixovať či odšťaviť zdravé zimné koktaily.
Spríjemnite si nedeľu batátovým krémom s hriankami
Sladké zemiaky sú čoraz populárnejšie aj u nás a to nielen kvôli jedinečnej chuti, ale aj obsahu živín.