Pridať recept

VIDEORECEPT: Trhací plnený bochník

10
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Bochník

300 g
hladká múka
100 g
polenta
1 PL
kryštálový cukor
1 KL
soľ
1 KL
sušené droždie
2 PL
slnečnicové semienka
200 ml
biely jogurt
100 ml
vlažná voda
60 ml
slnečnicový olej
trochu
polenta na posypanie

Suroviny na plnenie

2 ks
vajce
100 ml
mlieko
podľa chuti
soľ
1 KL
provensálske korenie
1/2 KL
čili
250 g
ementál
200 g
šunka

postup vo videu vyššie

Odtrhnite si kúsok z voňavého, horúceho bochníka, plneného šunkou a roztekajúcim sa syrom.

1.

Na bochník si v miske zmiešame sypké suroviny: múku, polentu, cukor, soľ, droždie a slnečnicu.

 
2.

Do stredu urobíme jamku a pridáme: jogurt, vodu a olej.

3.

Všetko spolu vypracujeme do cesta, ktoré navrstvíme do formy na chlieb (srnčí chrbát, posypeme polentou a pečieme pri 200°C asi 30 minút.  

4.

V miske vyšľaháme vajcia s mliekom a koreninami.

5.

Upečený bochník vyklopíme z formy, nakrájame na hrubšie plátky, pomedzi ktoré vložíme plátky šunky a syra.

6.

Takto naplnený bochník prenesieme na plech vystlaný alobalom, zalejeme vajíčkovou zmesou, alobal uzavrieme a pečieme ďalších 20 minút pri teplote 180°C.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cisársky trhanec
Vezmite múku, vajce, mlieko a urobte si tento perfektný recept! Legendárny CISÁRSKY TRHANEC, lacný a hotový za 10 minút! Lepšiu dobrotu ste už dávno nejedeli
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť alebo upiecť? Máme pre vás chutné recepty, z ktorých si odtrhnete iba...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Maslový mazanec
Stačí jogurt, múka a výborná večera bez kysnutia a bez rúry je na stole! Nadýchaný maslový mazanec z panvice, ktorý sa rozplýva na jazyku
Jednoduchá a chutná večera pre celú rodinu. Ľahučké cesto zo surovín, ktoré máte určite doma.
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...