Pridať recept

Ryžový nákyp s marhuľami a tvarohom

10
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
dlhozrnná ryža
5 dl
voda
4 dl
mlieko
20 g
maslo
soľ
3 ks
vajcia (žĺtky)
90 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor

Tvaroh

500 g
Tvaroh jemný odtučnený
1 PL
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 PL
kyslá smotana

Marhule

1 kg
marhule sladké zrelé
1 balíček
škoricový cukor
1 balíček
vanilkový cukor

Ďalej potrebujeme

hrozienka do ryže a tvarohu
kokosová múka na vysypanie formy
maslo na vymastenie formy

postup

Ryžový nákyp so zrelými sladkými marhuľami a vanilkovým tvarohovým krémom s hrozienkami.

1.

Hrozienka umyjeme a vopred namočíme do vody.

 
2.

Marhule umyjeme, odkôstkujeme, prekrojíme napoly, nakrájeme na cca 1 cm hrubé prúžky, posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom a necháme odstáť.

3.

Ryžu preberieme a dobre premyjeme. Zalejeme vodou, mliekom, pridáme štipku soli, maslo, premiešame a dáme variť zakrytú pokrievkou do hlbokej panvice. Občas premiešame, aby neprihorela. Hotovú necháme trochu vychladnúť.

4.

Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky odložíme do chladničky. Zo žĺtkov, práškového a vanilkového cukru metličkou vyšľaháme krém, do ktorého zamiešame uvarenú vychladenú ryžu a časť scedených odkvapkaných hrozienok.

5.

Tvaroh vymiešame na hladký krém s práškovým a vanilkovým cukrom a kyslou smotanou. Nakoniec zamiešame druhú časť scedených hrozienok.

6.

Do maslom vymastenej a kokosovou múkou vysypanej formy naložíme a rozotrieme polovicu ryže, navrstvíme marhule, natrieme tvarohový krém, zakryjeme druhou polovicou ryže a dáme piecť.

7.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút. Pred dopečením vyšľaháme vychladené bielka so štipkou soli a snehom natrieme povrch nákypu. Dopečieme do zlatohneda. Hotový nákyp môžeme posypať práškový cukrom. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
27.3.2021 12:48 | |
+6 -11
Výborný recept👍robila som podĺa neho prvý krát v živote ryžový nákyp a móžem povedať,že sa vydaril na jednotku😉odporúčam každému
Podobné články
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...