Pridať recept

Krkovička pečená na rozmaríne a pive

Krkovička prešpikovaná koreňovou zeleninou a cesnakom,pečená na rozmaríne a pive
Zdroj: mysiacik212

ingrediencie

1 kg
bravčová krkovička
podľa chuti
soľ, 4 druhy korenia v mlynčeku
trochu
olej
1 pohár
svetlé pivo
5 vetvičiek
rozmarín
vývar
2 ks
mrkva
1 ks
petržlen
4 strúčiky
cesnaku

Omáčka

2 PL
špaldová múka hladká
750 ml
mlieko
šľahačková smotana
soľ, korenie,
kôpor
kus masla

postup

1.

Krkovičku si očistíme, zeleninu si našúpeme a nožom si mäso riadne prešpikujeme na oboch stranách mrkvou, petrzľenom a cesnakom, aby keď ju po upečení budeme krájať, aby sme mali všade tak pekne rozmiestnenú zeleninu.

 
2.

Takto celý kus mäsa nasolíme, riadne okoreníme. Malý plech si dáme na oheň, pridáme asi 5 vetvičiek rozmarínu a mäso sprudka zo všetkých strán opečieme. Mäso nachvíľu vytiahneme, do výpeku pridáme deco vývaru, deco piva, mäso vložíme naspäť, zakryjeme alobalom a asi hodinu pečieme zakryté na 190 stupňov, samozrejme sledujeme, či je mäso už mäkké, aj je, odkryjeme ho a necháme zapiecť.

3.

Omáčku pripravíme: Kus masla si dáme do hrnca, pridáme múku a spravíme zásmažku. Keď je múka opečená nalejeme mlieko a riadne vymiešame metličkou, okoreníme, osolíme. Keď nám to začne vrieť pridáme smotanu a nakrájaný kôpor, chvíľu povaríme a odstavíme. Podávame k plátkom mäsa s upichanými zemiakmi.

4.

Upichané zemiaky: uvaríme si zemiaky, pridáme kus masla, troška mlieka a upicháme :D Dobrú chuť

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Grilovaná krkovička v pivovej marináde
Dokonalá marináda z tmavého piva (nielen) na krkovičku
Šťavnaté steaky z krkovičky, marinované v čiernom pive s cesnakom a tymianom.
Pomaly pečená krkovička
Nedeľný obed: Už ste skúšali pomaly pečenú krkovičku?
Obľúbená krkovička v delikátnej podobe. Voňavé mäsko, pomaly pečené v rúre spolu s pomarančovou kôrou...
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Šťavnatá krkovička v najobľúbenejších receptoch. Bohatý výber a vždy perfektná chuť!
Šťavnatá krkovička v najobľúbenejších receptoch. Bohatý výber a vždy perfektná chuť!
Chutné, šťavnaté a mimoriadne obľúbené recepty z milovanej krkovičky.