Pridať recept

Zemiakovo-bryndzové muffiny

10
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
slanina
4 ks
stredne veľké zemiaky
200 g
polohr. múka
1 balíček
prášok do pečiva
100 g
bryndza
80 ml
olivový olej
2 ks
vajcia
100 ml
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
bylinky - pažítka, petržlenová vňať a pod.
trochu syra na posýpanie

postup

Osvedčený recept našej rodiny...

1.

Najprv si opečieme slaninu, zemiaky nastrúhame a vytlačíme tekutinu. 

 
2.

Do preosiatej múky vmiešame prášok do pečiva, slaninu, zemiaky, bryndzu petržlen, pažítku a nakoniec vajcia vyšľahané s olejom a mliekom.

3.

Všetko osolíme, okoreníme a dobre rozmiešame.

4.

Cesto vlejeme do košíčkov na muffiny, posypeme syrom.

5.

Pečieme 30-40 minút v rúre predhriatej na 200 stupňov.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať