Pridať recept

FOTORECEPT: Jahodové kocky

ingrediencie

5 ks
vajec
200 g
polohrubá múka
200 g
kryštálový sukor
1 PL
kakao
1/2 ks
prášok do pečiva Dr.Oetker
1 ks
vanilkový cukor
1 dl
olej
1 dl
voda
2 ks
kyslá smotana
1 ks
šľahačková smotana
4 PL
práškový cukor
1 PL
Cit.šťava
20 g
želatína v prášku
2 ks
vanilkový cukor
600 g
jahody
2 ks
Ćervené tortové želé

postup

1.

Žltky a cukor vymiešame, pridáme vodu a olej, potom primiešame múku, kakao a sneh z vajec. Upečieme. Kyslú smotanu s cukrom vymiešame, vyšlahanu šľahačku, roztopenú želatína vo vode a citr.štavou, nakoniec polovicu pokrájaných jahôd. Natrieme na cesto. Dáme chladiť 1 až 2 hodiny.

Jahodové kocky
Jahodové kocky
Zdroj: Ingova
 
2.

Na vrch pokrájané jahody.

Jahodové kocky
Jahodové kocky
Zdroj: Ingova
3.

Želatínu uvaríme a vlažnou polejeme jahody.

Jahodové kocky
Jahodové kocky
Zdroj: Ingova
4.

Necháme dobre vychladiť.

Jahodové kocky
Jahodové kocky
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodové rezy
TOP 3 recepty na jahodové rezy
Jahodová sezóna začala a my vyberáme tri najlepšie jahodové rezy, aby sme ju privítali.
Jemná bublanina s jahodami a čokoládou
21 jahodových dezertov, po ktorých si oblížete všetky prsty
Sladučké jahodové recepty, ktoré chutia každému.
Perfektné jahodové rezy
Slávnostné jahodové rezy: Najkrémovejšie, aké ste jedli
Vláčny, piškótový korpus, čerstvé jahody a fantastický krém, ktorý je osviežujúci a jemný zároveň.
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.