Pridať recept

Pečeňové halušky do hovädzej polievky, FOTORECEPT

Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Zdroj: anka813
6
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hovädzia alebo bravčová pečeň
2 ks
vajcia
1 ks
malá cubuľka
5 strúčikov
cesnaku
strúhanka
múka hladká,alebo celozrná
soľ, peper
vody

postup

Chutné haušky nielen do polievky. 

1.

Cibuľku, cesnak a pečeň si rozmixujeme.

Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Zdroj: anka813
 
2.

V miske si zmiešame všetky suroviny na homogénne cestíčko vhodné na halušky. Nemalo by byť tuhé. Dochutíme soľou a čiernym korením.

Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Zdroj: anka813
3.

Cestičko zavaríme do vriacej vody,

Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Zdroj: anka813
4.

a keď halušky vyskočia na vrch, povaríme ich ešte 2-3 minútky.

Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Zdroj: anka813
5.

Halušky zalejeme studenou vodou, klesnú na dno a vodu zlejeme. Takto ich ešte 1-2 razy premyjeme

Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Zdroj: anka813
6.

a scedíme.

Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Zdroj: anka813
7.

Hovädzí vývar si uvaríme so špikových alebo rebrových kosti s trochou hovädzieho mäska. Vývar varíme s koreňovou zeleninou s dostatočným množstvom vody asi 3-4 hodiny. Vtedy je vývar silný a kvalitný. Do vývaru použijeme tieto halušky s kúskami vareného mäska.

Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Fotorecept:Pečeňové halušky do hovädzej polievky.
Zdroj: anka813
8.

Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať