Pridať recept

VIDEORECEPT: Sviečková z bravčového jazyka

6
porcií
125
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
masť
900 g
bravčový jazyk
1 ks
veľka cibuľa
4 ks
mrkva
2 ks
petržlen
1/2 ks
zeler
1/2 ks
kaleráb
2 litre
vod
10 ks
gulička celého čierneho korenia
2 ks
bobkový list
5
borievka
5
nové korenie
200 ml
smotana
2 PL
horčica
1 plátok
maslo

postup vo videu vyššie

1.

V hrnci si rozpustíme masť, na ktorej zo všetkých strán orestujeme bravčové jazyky.

 
2.

Opečené bravčové jazyky vyberieme a vo výpeku orestujeme do zlatista na kocky nakrájanú cibuľu.

3.

Pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a kaleráb. Premiešame. Osolíme.

4.

Podlejeme vodou.

5.

Vložíme späť bravčové jazyky.

6.

Pridáme koreniny - guličky čierneho korenia, bobkový list, borievku a nové korenie.

7.

Privedieme k varu a varíme, kým nie sú jazyky mäkké, asi 1,5 hodiny.

8.

Uvarené jazyky vyberieme, čistíme a nakrájame.

9.

Zeleninu precedíme do nového hrnca s vývarom (vyberieme všetky koreniny).

10.

Pridáme smotanu a horčicu a zeleninu vymixujeme tyčovým mixérom na hladký krém.

11.

Na záver pridáme plátok masla na zjemnenie omáčky.

12.

Servírujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Bryndzov polievka
Tip na nedeľný obed: Obaľovaná sviečkovica
Bryndzová polievkaSuroviny:    bryndza    soľ    zemiaky    hladká múka    vajceDáme si variť...