Pridať recept

Čokoládovo smotanová lakota

12
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 balíčky
sušienky BB
680 ml
šľahačková smotana
20 dkg
horká čokoláda
25 dkg
mascarpone (alebo nátierkové maslo)
1 ČL
vanilkový cukor
1 PL
práškový cukor
3 ks
banán (alebo sviežejšie ovocie)

postup

1.

Na čokoládové ganache si zohrejem 180 ml šľahačky a v horúcej rozpustím čokoládu. Za občasného premiešania nechám vychladnúť aspoň 2 hodiny, aby čiastočne stuhla.

 
2.

Smotanová náplň - 500 ml šľahačky vyšľahám s práškovým cukrom do tuha. Mascarpone (ja som použila nátierkové maslo v danej dávke) prešľahám s van. cukrom. Šľahačku aj smotanovú hmotu vymiešam do hladkého krému.

3.

Na vhodnú podložku si rozložím sušienky 12x2 ks.

4.

Na ne rozotriem mierne stuhnutú čokoládovú plnku, na ňu pokrájané banány a na ne rozotriem smotanovú hmotu. Postup opakujeme do spotreby všetkých surovín.

5.

Vrchná vrstva by mala byť smotanová hmota poliata čokoládovou plnkou. Pokiaľ by medzitým trochu stuhla, stačí ju trošku prehriať.

6.

Ja som použila aj jahody namiesto banánov, bolo to sviežejšie a chutilo ešte viac ako s banánmi. Každému však ovocie podľa gusta :-)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať