Pridať recept

FOTORECEPT: Špenátové halušky

ingrediencie

350 g
mrazený špenát
300 g
polohrubá múka
1/2 ČL
soľ
2 ks
vajcia
maslo

postup

1.

Špenát rozmrazíme.

Špenátové halušky
Špenátové halušky
Zdroj: 1bluemoon1
 
2.

Pridáme polohrubú múku, soľ, vajíčka, maslo a dobre všetko premiešame.

Špenátové halušky
Špenátové halušky
Zdroj: 1bluemoon1
3.

Dáme variť vriacu vodu, a cez sitko na halušky postupne pridaváme cesto a vytvárame halušky.

Špenátové halušky
Špenátové halušky
Zdroj: 1bluemoon1
4.

Halušky necháme vyplavať napovrch a necháme chvíľu povariť.

Špenátové halušky
Špenátové halušky
Zdroj: 1bluemoon1
5.

Vyberáme z vody do druhého hrnca.

Špenátové halušky
Špenátové halušky
Zdroj: 1bluemoon1
6.

Podávame s bryndzou alebo syrovou omáčkou (ja som robila s bryndzou).

Špenátové halušky
Špenátové halušky
Zdroj: 1bluemoon1
7.

2 ks bryndze som vymiešala s trochou mlieka.

Špenátové halušky
Špenátové halušky
Zdroj: 1bluemoon1
8.

A zmiešala s haluškami. Môžeme podávať aj so slaninkou. Prajem dobrú chuť.

Špenátové halušky
Špenátové halušky
Zdroj: 1bluemoon1
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.