Pridať recept

Pečená kuracia fašírka so syrom a mrkvou

Pečená kuracia fašírka so syrom a mrkvou
Zdroj: eva2mala

ingrediencie

500 g
mleté kuracie mäso
250 g
syr
200 ml
biely jogurt
2 ks
mrkva
petržlenová vňať
ligurček
soľ
mleté čierne korenie
kukuričná strúhanka

postup

V recepte som použila kuracie prsia, no vďaka syru a jogurtu to bolo veľmi chutné, šťavnaté. Je to zdravšia verzia, no kľudne si môžete suroviny zmeniť: kuracie na bravčové, jogurt za kyslú smotanu, kukuričnú strúhanku za klasickú. Na fotke v recepte sú až 2 faširky, no množstvo surovín je prispôsobené na tú väčšiu.

1.

Večer si do mletého kuracieho mäsa pridáme na hrubšie nastrúhaný syr, najemno obe stredne veľké mrkvy, soľ, korenie a 200ml jogurtu. Zmes zamiešame a zakrytú vložíme do chladničky

Pečená kuracia fašírka so syrom a mrkvou
Pečená kuracia fašírka so syrom a mrkvou
Zdroj: eva2mala
 
2.

Na druhý deň primiešame bylinky. Zmes upravíme pomocou potravinarskej fólie na rolku/fašírku/valec, čo len chceme. A postupne ako ju obraciame vo fólii prisypávame kukuričnú strúhanku.

Pečená kuracia fašírka so syrom a mrkvou
Pečená kuracia fašírka so syrom a mrkvou
Zdroj: eva2mala
3.

Pečieme v rúre na plechu vystlatom papierom na pečenie. Ja som fašírku trošku pokvapkala olejom. Najprv mäso zakryjeme a po asi pol hodke odokryjeme nech chytí kôrku.

Pečená kuracia fašírka so syrom a mrkvou
Pečená kuracia fašírka so syrom a mrkvou
Zdroj: eva2mala
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať