Drožďové knedličky do sviatočnej polievky
15
porcií
10
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kocka
droždie
2
PL
olej
2
strúčiky
cesnaku
2
ks
vajce
5
PL
strúhanka
ks
čerstvá petržlenová vňať
ks
vegeta, soľ, mleté čierne korenie
postup
Drožďové knedličky do vianočnej či silvestrovskej sviatočnej polievky či mäsového vývaru.
1.
Na panvicu dáme 2-3 PL oleja a rozdrobené droždie. Droždie smažíme, kým neprestane peniť. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
2.
Do vychladnutej zmesi pridáme surové vajcia, strúhanku, pretlačený cesnak, vegetu, soľ, čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať a vymiešame husté cesto, z ktorého formujeme guľaté knedličky.
3.
Hotové vkladáme do vriacej zeleninovej polievky, mäsového vývaru alebo vriacej osolenej vody s trochou oleja. Povaríme cca 2-3 minúty. Keď vyplávajú na povrch sú hotové. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sedita123123
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.