VIDEORECEPT: Vyprážané pivné cestíčko so zmrzlinou
8
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
ml
fritovací olej
ks
práškový cukor na posypanie
ks
zmrzlina
Pivné cestíčko
1,5
hrnčeky
hladká múka
2
PL
kryštálový cukor
1
KL
prášok do pečiva
1
hrnček
cider
1
ks
vajce
1
PL
olej
postup vo videu vyššie
Palacinkové cesto so ciderom, efektne nanesené do rozpáleného oleja cez cukrárske vrecko, vytvorí krásnu a chrumkavú špirálu, ktorá doslova volá po vašej obľúbenej zmrzline.
1.
Olej nalejeme do hlbšej rajnice a necháme zohrievať.
2.
Vo veľkej miske spolu vymiešame jednotlivé ingrediencie na cestíčko v nasledovnom poradí: múka, cukor, prášok do pečiva, soľ, pivo a vajce.
3.
Zmesou naplníme cukrárske vrecko.
4.
Do rozpáleného fritovacieho oleja vytláčame špirály z cestíčka a vyprážame do zlatohneda.
5.
Každú špirálku necháme odkvápať od oleja na papierovej utierke.
6.
Pred podávaním ich zasnežíme cukrom a kopček zmrzliny položíme do stredu špirály.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.