VIDEORECEPT: Guláš s pivom a slivkovým lekvárom
ingrediencie
postup vo videu vyššie
Zaručene netradičná chuť gulášu. A zaručene Vás dostane - na začiatku jemnosť pretavená do príjemnej pikantnosti.
Vo veľkom hrnci si roztopíme masť, na ktorej do mäkka orestujeme cibuľku.
Následne cibuľku poprašíme drvenou rascou a premiešame.
Pridáme oba druhy mäsa nakrájaného na veľké kocky a miešame, kým sa nám mäso nezatiahne zo všetkých strán.
Postupne pridáme na jemno nakrájanú čili papričku, cesnak a posypeme mletou červenou paprikou, soľou a čiernym korením.
Celú zmes dobre premiešame, aby sa nám prepojili chute.
Následne zalejeme bezlepkovým pivom a varíme pod pokličkou asi 30 minút alebo kým nám nevyprchá alkohol z piva.
Následne pridáme slivkový lekvár a miešame, kým sa nám nerozpustí.
Podľa potreby dolejeme vodou, tak aby mäso bolo zakryté a asi 1 cm nad.
Guláš varíme ďalších 2,5 hodín.
Pridáme na veľké kocky nakrájané zemiaky a varíme ešte 1 hodinu alebo kým nie je mäsko úplne mäkké.
Servírujeme.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.