VIDEORECEPT: Medové kuracie stehná na debrecínskej kapuste
ingrediencie
Debrecínska kapusta
postup vo videu vyššie
Ako prvé si namarinujeme kuracie stehná - stehná umyjeme, osušíme a prepolíme.
Takto pripravené stehná vložíme do misy a pokvapkáme olejom, pridáme mleté čierne korenie, červenú papriku a med. Premiešame a odložíme.
V ďalšom kroku si pripravíme debrecínsku kapustu.
Cibuľku nakrájame na jemno, pridáme na kolieska nakrájaný cesnak, nakrájanú kyslú kapustu (bez vody), debrecínsku párku nakrájanú na kolieska, mleté čierne korenie, štipku oleja a paradajkový pretlak. Premiešame.
Pripravíme si dostatočne veľkú zapekaciu misu.
Do misy naukladáme na kolieska nakrájané zemiaky, ktoré osolíme, okorením, pridáme mletú rascu a polejeme olejom. Premiešame v rukách, aby sa nám plátky zemiakov rovnomerne obalili.
Pridáme vrstvu debrecínskej kapusty.
Na vrch poukladáme medové marinované kuracie stehná a zakryjeme alobalom.
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pečieme asi 1,5 hodiny alebo kým nie je mäsko, kapusta a zemiaky mäkké.
Posledných 10 minút zvýšime teplotu rúry a ešte zapečieme, aby mäsko chytilo chrumkavú a zlatistú kôrku.
Servírujeme.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.