Pridať recept

Citrónovo-pomarančová bábovka

ingrediencie

300 g
kryštálový cukor
ks
kôra a šťava z 1 citróna
1/2 ks
pomaranč (šťava a kôra)
300 g
Hera maslova prichuť
6 ks
vajce
300 g
hladká múha
1 ČL
kypriaci prášok

Poleva:

150 g
práškový cukor
3 PL
horúca voda
10 g
najemno nasekané pistácie
3 kvapky
ružové potravinárske farbino

postup

Pripraviť sviežu jarnú lahôdku nie je žiadna veda. Skúste tento recept a sami sa o tom presvedčíte.

1.

Zmixujeme Heru a cukor, pokiaľ nám nevznikne nadýchaná zmes.

 
2.

Pridáme citrónovú a pomarančovú kôru a následne aj vajcia a dobre ich zmiešame.

3.

Primiešame múku s kypriacim práškom a citrónovú a pomarančovú šťavu.

4.

Zmes premiestnime do dobre vymazanej formy na bábovku a pečieme po dobu 45-50 minút.

5.

Potom bábovku necháme vychladnúť približne 15 – 20 minút a po vychladnutí vyklopíme.

6.

Na polevu zmiešame práškový cukor s trochou vody. Pridáme 2 lyžice potravinárskeho farbiva. Pokvapkáme vrch bábovky a ozdobíme pistáciami a čerstvými kvetmi.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať