Pridať recept

Medovníková chalúpka

ingrediencie

350 g
med
150 g
krupicový cukor
50 g
maslo
600 g
hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
2 ks
vajce
1 ČL
škorica
2 PL
perníkové korenie
1 ks
bielok z vajec
150 g
práškový cukor

postup

1.

V hrnci zohrejeme med s cukrom a maslom, miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí. Zmes necháme vychladnúť. Múku zmiešame s práškom do pečiva, vajciami a koreninami. Vlejeme medovú zmes a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme a necháme 2 hodiny v chlade odležať.

 
2.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme z neho požadované tvary. Jednotlivé diely chalúpky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175°C asi 10 minút.

3.

Vychladené medovníkové diely zdobíme polevou z cukru a bielka. Polevu necháme stuhnúť a diely spájame do tvaru chalúpky, prípadne ešte dozdobujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať