Pridať recept

Išelské tortičky

30
porcií
770
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka špeciál
200 g
margarín / maslo
100 g
práškový cukor
50 g
mleté mandle už preosiate
1 ks
vajce
2 PL
100% kakaa
1 ČL
citrónová kôra bio sušená

Náplň

100 g
mleté vlašské orechy
100 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 štipka
mletá vanilka
2 PL
marhuľový lekvár
2 PL
rum

Poleva

100 g
horká čokoláda
5 PL
40 % smotana na šĺahanie

Na ozdobu

1 balíček
mandle

postup

Pochúťka bez ktorej sa nezaobídu žiadne Vianoce

1.

Do múky nožom rozsekajte maslo, pridajte cukor, mandle, vajíčko, kakao a citrónovú kôru a rýchlo vypracujte kompaktné cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a dajte na pol hodiny oddýchnuť do chladničky. Medzitým si pripravte náplň – v miske zmiešajte všetky prísady. Rúru rozpáľte na 160 °C.

 
2.

Cesto rozváľajte na doske posypanej múkou na plát o hrúbke cca 3 mm a vykrájajte kolieska s priemerom asi 4 cm. Vykrájané tvary dávajte s miernymi rozostupmi na plech vyložený papierom na pečenie a dajte piecť do rúry na 12 minút.

Išelské tortičky
Išelské tortičky
Zdroj: FINO_recepty
3.

Po dvanástich minútach vyberte, papier stiahnite z plechu na stôl a nechajte vychladnúť, a tým aj spevniť. Polovicu vychladnutých sušienok namažte náplní a priklopte druhou polovicou upečených sušienok.

4.

Vo vodnom kúpeli rozpusťte nalámanú čokoládu so smotanou, dôkladne ju rozmiešajte dohladka (nevarte, len rozpusťte) a ešte teplou polevou potierajte tortičky. Hneď ich tiež ozdobte mandľou alebo orechom. Predtým ako budete tortičky skladať do škatule, počkajte kým poleva stuhne.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať