Pridať recept

Orechovo-kakaová torta

12
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
vajcia
40 dkg
cukor práškový
10 dkg
orechy vlašské mleté
12 PL
káva
30 dkg
múka polohrubá
1 balíček
kypriaci prášok
2 PL
kakao do cesta
2 PL
kakao do krému
250 g
maslo
1/2 konzerva
kondenzované mlieko sladené SALKO
5 dkg
čokoláda
1 konzerva
broskyne kompótované

postup

Orechovo-kakaová torta s broskyňami na Vianoce a Silvestra u nás nesmie chýbať. Rozkrája sa pre všetkých a neostane po nej ani omrvinka.

1.

Cesto: Žltka vymiešame s cukrom a vychladnutou kávou. Kávu pridávame postupne po lyžiciach. Sneh z bielok vyšľaháme so štipkou soli a odložíme do chladničky.

 
2.

Múku zmiešame s pomletými orechami a kypriacim práškom a pridáme k vyšľahaným žĺtkam, postupne pridávame aj sneh z bielok. Jednu tretinu cesta odoberieme a primiešame do neho kakao.

3.

Orechové cesto prelejeme do tortovej formy s dnom vyloženým papierom na pečenie a bokmi vymastenými tukom. Pečieme cca 35 minút pri teplote 160 °C. Osobitne a rovnako upečieme aj kakaové cesto.

4.

Krém: Kým sa upečú cestá pripravíme si krém. Maslo vymiešame s kondenzovaným mliekom a kakaom. Teplota masla a mlieka by mala byť rovnaká, aby sa krém nezrazil. Hotový krém dáme vychladiť.

5.

Jednotlivé pláty cesta natrieme krémom, na ktorý poukladáme nadrobno nakrájané broskyne. Boky korpusu potrieme krémom a obalíme do mletých vlašských orechov. Vrch korpusu polejeme čokoládou rozpustenou vo varnom kúpeli. Ozdobíme vlašskými orechami a dáme vychladiť. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať