Tekvica hokkaido plnená mletým mäsom a paradajkami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
tekvica hokkaido
400
g
mleté mäso
10
ks
cherry paradajky
250
ml
paradajkové pyré
1
hrsť
zelené olivy
6
ks
kapary
50
g
syr Niva
2
strúčiky
cesnaku
ks
olivový olej
ks
morská soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
bazalka
ks
tvrdý syr na posypanie
postup
1.
Na panvici si na olivovom oleji osmažíme cesnak. Pridáme mleté mäso, krátko restujeme a osolíme. Postupne pridávame nakrájané paradajky, olivy, kapary a pyré. Prikryjeme a dusíme 15 minút. Do mäsovej zmesi vmiešame syr Nivu. Na koniec dochutíme korením a čerstvou bazalkou, prípadne soľou.
2.
Medzitým ako pripravujeme mäsovú náplň si tekvice umyjeme, odrežeme vrchnú časť a vydlabeme nepotrebnú dužinu s jadierkami. Vnútro tekvíc osolíme a pri teplote 180°C pečieme 30 minút. Vodu, ktorú tekvice pustia, vyberieme a naplníme zmesou. Posypeme nastrúhaným syrom a dopečieme, kým sa syr rozpustí. Podávame s pečenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.