Pridať recept

Čokoládová tortička so šľahačkou

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
maslo
200 g
čokoláda horká
3 ČL
instantná káva
4 ks
vajcia
ks
soli
2 PL
cukor
ks
čokoládová vrstva
400 ml
šľahačková smotana
ks
šľahačková vrstva:
2 ks
š+ahačka v prášku
2 PL
práškový cukor

postup

1.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, čokoládu a kávu. Necháme vychladnúť a pridáme žltka.

 
2.

Vyšľaháme bielka s cukrom a postupne pridáme k čokoláde. Zmes dáme do formy vystlanej papierom a pečieme na 170°C 25-30 minút. Necháme úplne vychladnúť.

3.

Na druhú vrstvu si opäť rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, necháme vychladnúť a pomaly do nej zamiešame vyšľahanú šľahačku s štipkou soli.Nalejeme na korpus a necháme asi 2 hodiny stuhnúť v chladničke.

4.

Na tretiu vrstvu si vyšľaháme dve práškove šľahačky s cukrom (ja používam Dr.Oetker). Zmes dáme na čokoládovú vrstvu necháme poriadne stuhnúť v chladničke.

5.

Vyberieme s tortovej formy a ozdobíme čokoládou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Poznáte ich? Ak nie, je to veľká chyba! Toto sú najznámejšie čokoládové torty, ochutnajte ich všetky
Najznámejšie čokoládové torty, ktoré musíte ochutnajte všetky
Lahodné, voňavé a s úžasnou textúrou – také sú najslávnejšie čokoládové torty zo svetových kuchýň...