Cviklovo-čokoládové mafiny
12
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
menšia cvikla
1
hrnček
hladká múka
2
ks
vajcia
3/4
hrnček
cukor
5
PL
kokosový olej
1
PL
Kypriaci prášok s vínnym kameňom Dr.Oetker
50
g
horká čokoláda
1
hrnček
mlieko (možno menej)
2
PL
kakaový prášok
postup
Skúšala som nový recept. Chuťovo sa vydarili. Sú to hrnčekové mafiny.
1.
Cviklu uvaríme, necháme vychladnúť. Potom ju najemno nastrúhame. Sypké suroviny dáme do misky (múka, kakao, cukor, kypriaci prášok). Zmiešame. V druhej miske zmiešame tekuté suroviny. Kokosový olej nahrejeme, pridáme do tekutých surovín (mlieko, vajcia a 3/4 hrnčeka cvikly).
2.
Obidva obsahy misiek spojíme a vytvoríme cesto. Plníme do košíčkov. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st. cca 20 min. Podávame ozdobené šľahačkou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.