Štrúdľa s džemom
16
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
balíčky
Lístkové cesto chladené
6
ks
jablká
3
PL
mak mletý nesladený
ks
mletá škorica
2
PL
malinovo-čerešňový džem
1/2
dl
mlieko
postup
Malinovo-čerešňový džem, zavarený tohto roku s ovocným cukrom Dr. Oetker som vyskúšal pridať netradične do štrúdle namiesto cukru. A veru bola dostatočne sladká a výborná.
1.
Lístkové cesto vystrieme na papieri na pečenie na plech, po dĺžke do stredu pridáme nastrúhané jablká, posypeme škoricou, potrieme makom vopred krátko namočeným v teplom mlieku a nakoniec džemom.
2.
Obe strany cesta preložíme cez seba, popicháme špajdľou a natrieme rozšľahaným vajcom. Dáme piecť na cca 200 °C, asi po 10 minútach oheň stiahneme na 180 °C a dopečieme do zlatista a chrumkava. Štrúdľa je dostatočne sladká aj bez pridania cukru, stačí len džem. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
borencek
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.