Džatky
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiakov
100
g
hladkej múky
100
g
polohrubej múky
ks
soľ
ks
bryndza
ks
prerastaná slanina
postup
1.
Očistené zemialy nakrájame na kocky a v osolenej vode varíme do mäkka. Vodu zlejeme, ale asi 1/3 necháme, popučíme zemiaky a pridáme preosiatu múku. Premiešame a necháme 15 minút postáť.
2.
Medzitým si nakrájame slaninu na drobné rocky, rozložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Z odstáteho cesta robíme guľky veľkosti vlašského orecha a ukladáme na slaninu. Necháme zapiecť 20 minút na 180 stupňov. Podávame posypané bryndzou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
MartaHrinova
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.