Pridať recept

Špargľový batôžtek, FOTORECEPT

3
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

12 ks
špargľa
12 PL
šunka
30 g
špenát
180 g
syr na strúhanie
2 ks
vajcia
1 ks
nastrúhaný surový zemiak
ks
polohrubá múka
ks
zeleninový vývar
ks
mlieko
ks
soľ
ks
olej
ks
mleté čierne korenie

postup

1.

Očistenú špargľu vložíme na pár minút do zeleninového vývaru a povaríme. Vyberieme a necháme vychladnúť. Syr nahrubo nastrúhame.

Špargľový batôžtek
Špargľový batôžtek
Zdroj: Ingova
 
2.

Rozložíme polovicu plátkov šunky. Ja som mala malú šunku, tak som dávala viac. Každý plátok posypeme trochou nastrúhaného syra, uložíme lístky špenátu.

Špargľový batôžtek
Špargľový batôžtek
Zdroj: Ingova
3.

Špargľu rozrežeme na polovicu, uložíme na špenát. Znova posypeme syrom, zavinieme a obalíme ďalším plátkom šunky.

Špargľový batôžtek
Špargľový batôžtek
Zdroj: Ingova
4.

Obalíme v polohrubej múke a v polohustom cestíčku pripravenom z rozšľahaných vajec, mlieka, polohrubej múky, nastrúhaného zemiaku, zo soli a z mletého čierneho korenia. Vyprážame v panvici na rozpálenom oleji.

Špargľový batôžtek
Špargľový batôžtek
Zdroj: Ingova
5.

Podávame s varenými zemiakmi. Môžeme pridať rôzne šaláty.

Špargľový batôžtek
Špargľový batôžtek
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Špargľa je veľmi jemná, ale má tvrdé, drevnaté stonky. Väčšina ľudí ich odreže alebo odtrhne a vyhodí. To...