Pridať recept

Bravčová panenská sviečkovica s popučenými zemiakmi a brokolicou

Bravčová panenská sviečkovica s popučenými zemiakmi a brokolicou
Zdroj: Electrolux
2
porcie
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
bravčová panenská sviečkovica (2x200 g)
80 g
parmská šunka
1 kg
zemiaky
1 ks
cibuľa
200 g
brokolica
50 g
maslo
podľa chuti
rastlinný olej
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

Zemiaky pripravené vo vlhkej pare chutia inak ako tie klasické. Pripravte si lahodnú sviečkovicu podľa Antonína Bradáča.

 

Sezónne suroviny: Áno

Funkcia: Vlhká para (zemiaky) / Teplovzdušné pečenie (mäso)
Doplnenie vody do nádržky: Áno / Nie
Predhrievanie: Áno
Teplota: 96 °C / 170 °C

Vhodná nádoba: Dierovaná nádoba, smaltovaný plech
Teplotná sonda: 65 °C

1.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kúsky a vložíme do dierovanej nádoby. Osolíme, premiešame a dáme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para 96 °C, čas 30 minút.

 
2.

Brokolicu rozoberieme na jednotlivé ružičky, vložíme do dierovanej nádoby a na posledných 15 minút varímev rúre spolu so zemiakmi.

3.

Mäso dôkladne odblaníme a očistíme, okorenímea zabalíme do parmskej šunky. Šunka je slaná, preto nemusíme mäso soliť. Rozpálime panvicu, pridáme trochu oleja a panenskú sviečkovicu sprudka zo všetkých strán opečieme. Potom mäso preložíme na plech, do stredu jedného kusa zapichneme teplotnú sondu a pečieme v predhriatej rúre nastavenej na funkciu Teplovzdušné pečenie 170 °C. Teplotnú sondu nastavíme na 65 °C.

4.

Medzitým nakrájame cibuľu a dozlatista ju orestujeme na masle. Do panvice pridáme uvarené zemiaky, krátko ich opečieme, odstavíme a rozpučíme. Podľa chuti dosolíme.

5.

Upečenú panenskú sviečkovicu necháme odležať a potom nakrájame na hrubšie plátky. Podávame so zemiakmi a brokolicou.

6.

Na záver ostáva už len popriať dobrú chuť.

Objavte ďalšie recepty. 

 

 

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bazový med
Baza už začína kvitnúť: 5 nápadov na recepty z voňavých kvetov bazy, pozor na CHYBU, ktorú robí každý!
Tiež milujete vôňu bazového kvetu? Tá vôňa je jednoducho nádherná! Máme pre vás tri tipy, čo môžete...
Pripravte ju na grile namiesto pstruha: Táto ryba je šťavnatá a plná vitamínov
Pripravte ju na grile namiesto pstruha: Táto ryba je šťavnatá a plná vitamínov
Ostriež je iný názov pre morského vlka. Táto ryba sa odporúča nielen pre svoju chuť a skutočnosť, že jej...
Jednoduchý recept na palacinky bez múky. Chutia ešte lepšie a sú zdravšie
Jednoduchý recept na palacinky bez múky. Chutia ešte lepšie a sú zdravšie
Hlavnou zložkou palaciniek je múka, takže nápad pripraviť ich bez múky vás môže prekvapiť. Je to však...
Aj chalupárska kuchyňa si zaslúži kvalitné spotrebiče. pr článok
Čo by nemalo chýbať v kuchyni chalupára? Týchto 5 prístrojov oceníte pre ich všestrannosť
Bez ohľadu na to, či ste milovník kulinárskych radovánok alebo len jednoducho radi varíte, tieto spotrebiče vám...
Chrumkavý zážitok k hokeju! Recepty na fantastické slané chuťovky, ktoré si dnes určite pripravte
Chrumkavý zážitok k hokeju! Recepty na fantastické slané chuťovky, ktoré si dnes určite pripravte
Aj vy ste fanúšikom hokeja? Užite si ho naplno a do sýtosti! Preto sme si pre vás pripravili bohatú ponuku...