FOTORECEPT: Pikantná gazdovská kyslá kapusta
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové stehno
800
g
kyslá kapusta
2
PL
bravčová masť
1
ks
biela cibuľa
1
ks
červená cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
1
hrsť
oškvarky
1
ks
zelená čili paprička
50
g
slanina
1,5
litre
mäsový vývar
1
hrsť
petržlenová vňať
1
PL
dijonská horčica
1
KL
rasca
2
PL
mletá sladká červená pparika
10
ks
celé čierne korenie
ks
soľ
postup
1.
Roztopíme bravčovú masť a orestujeme nakrájané cibule do zlatista.
2.
Pridáme 50 g slaninky a hrsť oškvarkov. Restujeme 5 minút.
3.
Pridáme cesnak nakrájaný na plátky a čili papričku. Premiešame a ešte 2-3 minúty restujeme.
4.
Rascu a celé čierne korenie podrvíme v mažiari a pridáme do hrnca. Premiešame.
5.
Potom nasleduje mäsko nakrájané na malé kocky.
6.
Mäsko jemne osoľte a pridajte sladkú červenú papriku. Premiešame a restujeme 5 minút.
7.
Pridáme vývar a varíme, kým zmäkne mäso.
8.
Primiešame kyslú kapustu a dusíme 30 minút.
9.
Na koniec pridáme hrsť petržlenovej vňate a 1 PL dijonskej horčice. Premiešame a dosolíme podľa chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.