Zamatové valentínske tortičky
6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
polohrubá múka
125
g
rastlinný tuk
2
ks
vajce
150
g
kryštálový cukor
250
ml
cmár
1
KL
červené gélové farbivo
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
trochu
soľ
Krém:
300
ml
smotana na šľahanie
500
g
syr Mascarpone
podľa chuti
práškový cukor
postup
1.
Rastlinný tuk vyšľaháme s cukrom do peny, po jednom pridáme vajíčka a vyšľaháme hladkú krémov zmes. Primiešame múku, v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok a štipku soli. V cmare rozmiešame potravinárske farbivo a túto červenú zmes nalejeme do cesta.
2.
Rúru vyhrejeme na 170°C, plech vyložíme papierom na pečenie, naplníme cestom a korpus pečieme cca 25 minút.
3.
Kým sa pečie korpus, pripravíme si krém. Smotanu vyšľaháme s cukrom na tuhú šľahačku a opatrne ju len stierkou primiešame k Mascarpone. Krém zatiaľ odložíme stuhnúť do chladničky.
4.
Korpus necháme vychladnúť a potom formičkou z neho povykrajujeme kolieska. Tie ukladáme na seba a potierame krémom tak, aby nám vznikli malé tortičky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.