Pšenový koláčik s višňami
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
pšeno
750
ml
mlieko
100
g
kryštálový cukor
1/2
ks
vanilkový lusk
1
štipka
soľ
2
ks
vajce
300
g
višne alebo iné ovocie
2
PL
smotana na šľahanie
2
maslo
postup
1.
Pšeno prepláchneme horúcou vodou, vsypeme ho do mlieka s cukrom, semienkami z vanilkového lusku a soľou. Za občasného miešania uvaríme kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť.
2.
Medzitým si z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do kaše vmiešame žĺtky a zľahka aj sneh. Formu vymastíme maslom, uložíme do nej ovocie a zalejeme ho kašou. Všetko zľahka pokvapkáme smotanou, plátkami masla a koláč vložíme piecť do rúry.
3.
Pečieme pri teplote 200°C asi 30 minút do zlatista.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.