Pridať recept

Pečená plnená paprika

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 g
bravčové mäso mleté
350 g
ryža
konzerv
paradajkový pretlak
1,5 litre
vývar
1 ks
cibuľa
2 ks
vajce
KL
mletá červená paprika sladka
KL
mletá červená paprika štiplavá
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
majoránka
trochu
kmín drtený
3 strúčiky
cesnaku
PL
múka
5 ks
klinček
PL
cukor
trochu
olej
štipiek
soľ

postup

Plnená paprika, sa robí asi v každej domácnosti či už pečená lebo varená v rajčinovej omáčke.

1.
Z paprík vyrežeme semienka od stonky aby sme ich mohli naplniť. Ryžu si dáme predvariť do osolenej vody 4 – 5 min. nie uvariť!!! Scedíme ju a prepláchneme studenou vodou.
 
2.
Mleté mäso vložíme do misky, pridáme čierne mleté korenie, soľ, mletú červenú papriku sladkú aj štiplavú, prelisovaný cesnak, majoránku, kmín, rozbité surové vajcia, nakoniec pridáme prepláchnutú predvarenú ryžu a všetko dobre premiešame. Teraz touto náplňou naplníme papriky, ak nám zostala náplň vyšúľame si guličky, všetko poukladáme na hlboký plech, alebo zapekaciu mysu.
3.
Teraz si musíme urobiť paradajkovú omáčku, na troške oleja speníme nakrájanú cibuľu do sklovita vlejeme paradajkový pretlak a chvíľu necháme pobublať, zalejeme vývarom alebo vodou, pridáme klinčeky, soľ, cukor, každý podľa svojej chuti.
4.
V troška studenej vode rozhabarkujeme 1pl múky a za stáleho miešania vlievame do omáčky a necháme 20min. povariť. Uvarenú omáčku nalejeme na plech s paprikami a guličkami celé vložíme do vyhriatej rúry na 180 - 200 °C cca 50 – 60 min.
5.
Plnenú pečenú papriku podávame s čerstvou domácou knedľou, alebo len tak s chlebom. Dobrú chuť
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Plnená paprika
Tento recept je rodinný poklad! PLNENÁ PAPRIKA podľa tradičného receptu mojej mamy, tá CHUŤ je božská (tradičné aj moderné recepty)
S chuťou a vôňou niektorých jedál sa nám automaticky spájajú konkrétne ročné obdobia. Keď napríklad...
Plnená paprika v tradičných i menej známych verziách
Plnená paprika v tradičných i menej známych verziách
Paprika je fantastickým obalom pre rôznorodé plnky. Spoločne vytvárajú delikátne kombinácie, ktoré si...
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.