Pridať recept

Veľkonočný majonézový šalát

Salad with herring, eggs, apples and potatoes.
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

10 ks
vajce
5 ks
paprika červená
150 g
hrášok sterilizovaný
4 ks
mrkva
1 ks
zeler
150 g
majonéza
podľa chuti
soľ, korenie,

postup

Zeler olúpeme a dáme variť do osolenej vody. Neuvaríme ho moc do mäkka. Mrkvu nakrájame a obvaríme. Necháme to scediť a vychladiť. Vajcia uvaríme natvrdo. Zeler, papriku a vajcia nakrájame na malé kocky. Hrášok scedíme. všetky prísady vychladíme a zamiešame. Pridáme majonézu, soľ, korenie podľa chuti a dáme schladiť.

 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. To by nemalo byť v koši
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. Toto by nemalo byť v koši
Veľkonočný košík je tradícia, ktorá siaha až do 12. storočia. V súčasnosti tento zvyk stále radi pestujeme,...
Ako dlho sa môže otvorená majonéza skladovať?
Ako dlho sa môže otvorená majonéza skladovať?
Majonéza je nevyhnutná pre veľkonočné šaláty aj tradičné plnené vajíčka. Je ťažké si bez nej predstaviť...
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Na Veľkú Noc sa na stoloch objavuje veľa rôznych pochúťok vo veľkom množstve. Nie všetko sa dá zjesť naraz...
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Veľká noc sa skončila, ale nám zostali pekné spomienky a pravdepodobne aj veľa jedla. Je škoda ho vyhodiť...