Mäsové guľky so slaninou
4
porcie
85
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté bravčové pliecko
1
ks
syr Feta
1
ks
žemľa
1
ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
KL
mletá červená paprika
1
KL
štipľavá papriková pasta
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
červená cibuľa
12
slanina
postup
1.
Žemľu nakrájame a namočíme do studenej vody. Medzitým pomelieme mäso na mäsovom mlynčeku. K mäsu pridáme vyžmýkanú žemľu, nasekanú cibuľu, vajce, prelisovaný cesnak a koreniny. Zmes rozdelíme na 12 častí, z ktorých urobíme guľky.
2.
Syr Feta pokrájame tiež na 12 kúskov. Z guliek si urobíme v dlani placku a zbalíme do nej kúsok syra a guľky obalíme v slanine. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 40 minút.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.