Marcipánový tart s broskyňami
8
porcií
87
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
polohrubá múka
70
g
práškový cukor
150
g
maslo
1
ks
vajce
1
KL
citrónová kôra
20
g
mleté mandle
1
štipka
soľ
Plnka:
250
g
mäkký tvaroh
1
balíček
vanilkový cukor
120
g
marcipán
50
g
broskyňový džem
70
g
práškový cukor
100
g
maslo
Ostatné:
1
konzerva
broskyne
1
balíček
želatína v prášku
trochu
voda
postup
1.
Na kuchynskej doske zmiešame múku, mandle, práškový cukor, na kocky nakrájané maslo, citrónovú kôru a štipku soli. Rýchlo vypracujeme tuhšie cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
2.
Cesto rozvaľkáme na okrúhly plát, ktorým vyložíme okrúhlu formu. Poprepichujeme ho vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a vysypeme fazuľou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút. Potom dáme dole fazuľu aj papier a pečieme ešte 12 minút.
3.
Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom a maslom. Želatínu pripravíme zo šťavy z kompótu, ktorú podľa potreba dolejeme vodou.
4.
Vychladnuté cesto potrieme tvarohovou plnkou, prikryjeme ju plátom rozvaľkaného marcipánu a potrieme džemom. Na vrch uložíme broskyne, ktoré zalejeme želatínou.
5.
Koláč vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.