Malinový cheesecake
10
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
BeBe keksy tmavé
80
g
maslo
Tvarohová vrstva:
500
g
tvaroh
500
g
syr Mascarpone
3
PL
solamyl
1
PL
citrónová kôra
1
hrnček
kryštálový cukor
7
ks
vajce
Malinová vrstva:
350
g
mrazené maliny
1
KL
vanilkový extrakt
500
ml
smotana na šľahanie
15
g
prášková želatína
5
PL
práškový cukor
postup
1.
Keksy rozdrvíme na prach, zalejeme rozpusteným maslom a túto zmes natlačíme na dno ale aj boky veľkej okrúhlej formy. Formu odložíme do chladničky.
2.
V miske zmiešame tvaroh, mascarpone, cukor, solamyl a citrónovú kôru. Postupne po jednom vmiešame vajíčka a túto zmes vylejeme na základ. Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C cca 15 minút. Potom stiahneme teplotu na 120°C a pečieme ešte 10 minút. Ak je potrebné, cheesecake prikryjeme, aby sa nepripiekol.
3.
Želatínu namočíme do 4 lyžíc vody. Maliny necháme rozmraziť, rozmixujeme ich a prepasírujeme cez sitko. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom. Želatínu mierne zahrejeme a z malín pridáme 2 lyžice a už môžeme vymiešať všetko spolu. Primiešame vanilkový extrakt a nakoniec všetko dobre premiešame.
4.
Malinovú vrstvu nalejeme na vychladnutý cheesecake a uložíme ho aspoň na 3 hodiny do chladničky, najlepšie však bude na celú noc. Cheesecake môžeme ozdobiť ešte ovocím.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.