Šťavnatá voňavá bábovka
12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Tekutý základ
5
ks
vajce
1
hrnček
trstinový cukor
1/2
hrnček
cukor muscovado tmavý
1/2
hrnček
melasa
150
g
rozpustené maslo
1
KL
vanilkový extrakt
Suché ingrediencie
2
hrnčeky
hladká múka špeciál
1
KL
sóda bikarbóna
1
KL
škorica mletá
1
KL
kurkuma
1/2
KL
muškátový oriešok
1
štipka
badián
1
štipka
soľ
Suroviny na krájanie
4
ks
jablko ošúpané
100
g
čokoláda
1/2
hrnček
vlašské orechy - možu byť aj kešu alebo lieskovce
postup
1.
EASY: Vajcia vymiesame s cukrom a pridame ostatné tekuté suroviny. Pridame muku, sodu a koreniny a nakoniec zapracujeme jablka, cokoladu a orechy.
2.
Nalyzickujeme do vymastenej a vysypanej babovkovej formy a upecieme na 170 stupnoch cca 50 minut.
3.
Najlepsie chuti este tepla s vanilkovou zmrzkou a slahackou. Tato babovka ostane vovnutri vlacna aj po dalsie dni, ale k tomu nedojde - bude fuc este v ten den ako ju upeciete ;)
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.