Créme bruleé s pomarančom a škoricou
4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
7
ks
vaječný žĺtok
2
balíčky
škoricový cukor
1
KL
mletá škorica
150
g
kryštálový cukor + na skaramelizovanie
1
PL
pomarančová kôra
postup
1.
Do hrnca vlejeme smotanu, pridáme škoricový cukor, škoricu, pomarančovú kôru a zmes za stáleho miešania privedieme k varu. Hneď ju odstavíme a necháme vychladnúť.
2.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Za stáleho miešania žĺtkov primiešame už vychladnutú smotanu. Ešte chvíľu zmes šľaháme a nalejeme ju do pripravených zapekacích misiek.
3.
Misky položíme do hlbokého plechu, ktorý do polovice naplníme vodou. Pečieme pri teplote 190°C cca 35 minút. Misky vyberieme z vody a créme bruleé necháme vychladnúť.
4.
Tesne pred podávaním ho posypeme cukrom, ktorý pomocou flambovacej pištole skaramelizujeme. Ak takú nemáme, tak ho vložíme pod gril.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.