Krkovička na svetlom pive
4
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
falošná sviečkovica
trochu
hladká múka
60
g
slanina
trochu
olej
200
ml
mäsový vývar
2
ks
cibuľa
250
ml
svetlé pivo
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Okraje narežeme, posypeme soľou, korením a obalíme ho v hladkej múke. Opečieme ho v panvici z oboch strán na rozpálenom oleji spolu so slaninou.
2.
Podlejeme horúcim vývarom a asi 15 minút dusíme. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kolieska.
3.
Mäso preložíme do zapekacej misy spolu s výpekom. Na mäso rozložíme cibuľu, prelejem ho pivom a na hodinu vložíme do vyhriatej rúry. Pred koncom pečenia mäso odkryjeme a troškou ho zapečieme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.