Zázvorové pečivo
50
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
celozrnná múka špaldová
80
g
biomaslo
1
PL
kokosový olej
1
ks
vajce
1
PL
pomleté olúpané mandle
1
PL
brezový cukor
1
PL
nastrúhaný čerstvý zázvor
1
ČL
prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
postup
Čajové pečivo so zdravým zázvorom sa hodí aj na silvestrovskú párty pre tých, čo obľubujú zdravé recepty a uprednostňujú zdravý životný štýl
1.
Múku spracujeme s pomletými olúpanými mandľami (mandle namočíme deň vopred), vajcom, strúhaným zázvorom, kokosovým olejom, maslom, cukrom a kypriacim práškom.
2.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chlade 30 minút odstáť. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,3 cm.
3.
Vykrajujeme mesiačiky alebo rôzne iné tvary. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C upečieme. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.