FOTORECEPT: Torta kráľovnej čokolády
nízka
náročnosť
ingrediencie
ks
cesto
3
ks
vajcia
100
g
práškový cukor
2
PL
kakaový prášok
80
g
polohrubá múka
1/2
ks
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
podľa chuti
čokoládový likér
100
g
horká čokoláda
100
g
mliečna čokoláda
100
g
biela čokoláda
4
dl
šľahačková smotana
ks
šľahačka na ozdobu
postup
Výborna ,lahodna vhodná na rôzné oslavy.
1.
Vypracujeme kakaové piškotové cesto tak,že si vyšľaháme celé vajcia.Šľaháme ich asi 5 minút a po troške pridávame cukor a šľaháme ešte 5 min.
2.
Múku zmiešame s kakaom a kypr.práškom a metličkou zamiešame do piškoty.
3.
Dno tortovej formy vyložíme papierom a cesto vylejeme do pripravenej formy.Korpus pečieme 15-18 min na 170 °C.Rúru neotvárame.Korpus necháme vychladiť trocha vo forme a potom ho vyberieme na mriežku.
5.
V 1,5 dl smotany roztopíme roztopíme každú čokoládu zvlášť.
6.
Smotana nesmie zovrieť,iba miešať kým sa roztopí čokoláda.Potom smotanu necháme vychladiť.
7.
Z korpusu stiahneme papier,podľa chutí polejeme likérom
12.
a podľa svojej fantázie ozdobíme.Ja som použila šľahačku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.