Fazuľový šalát
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
fazuľa
150
g
cibuľa
10
g
rastlinný olej
Nálev
4
PL
ocot
štipiek
soľ
2
strúčiky
cesnaku
škorica
mleté čierne korenie
2
PL
kečup
1
hrsť
vlašské orechy
Omáčka
250
ml
kyslá pochúťková smotana
100
g
bryndza
trochu
kôpor
Na ozdobu
1
ks
uvarené vajce natvrdo
1
ks
cibuľa
1
ks
pór
postup
Fazuľu deň vopred namočíme a potom uvaríme, scedíme. Očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme fazuľu a opražíme ju. Preložíme do sklenenej misy, zalejeme nálevom z octu a korenia. Všetko jemne premiešame a uložíme do chladu. Smotanu, bryndzu a kôpor vymiešame. Šalát pred podávaním ozdobíme pórom, cibuľou, vajíčkami a každú porciu polejeme omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.