Pridať recept

Brokoličková polievka s haluškami

ingrediencie

300 g
brokolica
1 ks
cibuľa
3 ks
mrkva
1 ks
zemiaky
1,5 litre
voda
1 kocka
zeleninový bujón
2 PL
hladká múka
trochu
olej
trochu
muškátový orech

Halušky

1 ks
vajce
detská krupica
trochu
soľ

postup

1.
Na oleji si opečieme cibuľu do zlatista. Nachystáme si zeleninu. Brokolicu rozdelíme na menšie ružičky a umyjeme, mrkvu očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Zemiak rozkrájame na štvrtinky. Vložíme to do hrnca z opečenou cibuľou, podlejeme vodou a pridáme kocku zeleninového bujónu. Varíme do mäkka. Keď sa zelenina uvarí, odoberieme niekoľko ružičiek brokolice a trochu mrkvy na dozdobenie. Všetko ostatné rozmixujeme ponorným mixérom.
 
2.
V hrnčeku si zmiešame 1 dcl smotany na varenie s 2 PL hladkej múky a vlejeme to do rozmixovanej polievky. Ak by sa nám zdala polievka príliš hustá, prilejeme ešte vodu. Dochutíme soľou a nastrúhaným muškátovým orieškom. Necháme zovrieť, aby sa múka dobre prevarila.
3.
Zatiaľ si pripravíme halušky: Vymiešame 1 vajce s detskou krupicou (množstvo krupice závisí od veľkosti vajíčka) a soľou na polotuhú kašu. Lyžičkou tvoríme halušky, ktoré vkladáme do polievky. Necháme chvíľu povrieť.
4.
Zdobíme zeleninou, ktorú sme si odložili.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Poctivá brokolicová polievka
Poctivá brokolicová polievka: 10 overených receptov na najchutnejšie a krásne farebné polievky z obľúbenej brokolice
Ak chcete poctivú, zeleninovú polievku, ktorá má okrem krémovej konzistencia aj krásnu farbu, vsaďte...
Obľúbená brokolica vo jednoduchých receptoch
Pochúťky z brokolice tak, ako ich máme najradšej
Brokolica je nutrične bohatá zelenina s krásnou farbou, ktorá sama o sebe evokuje množstvo kulinárskych nápadov...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.