Polievka zo zeleného hrášku
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
zelený hrášok
20
g
maslo
podľa chuti
soľ
1
zväzok
petržlenová vňať
1
PL
múka
400
ml
mlieko
Halušky
1
ks
vajce
20
g
maslo
3
PL
múka
štipiek
soľ
postup
1.
Hrášok nasypeme na roztopené maslo a dusíme ho pri neustálom miešaní. Keď už je takmer mäkký, posypeme ho najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a múkou. Keď sa múka trochu sfarbí, všetko podlejeme mliekom. Dolejeme také isté množstvo vody a osolíme.
2.
Keď polievka zovrie, z masy, zmiešanej z vajíčka, masla a múky, natrháme mokka lyžičkou malé halušky. Keď uvarené vyplávajú na povrch, polievka je hotová.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.