Pridať recept

Polievka zo zeleného hrášku

ingrediencie

400 g
zelený hrášok
20 g
maslo
podľa chuti
soľ
1 zväzok
petržlenová vňať
1 PL
múka
400 ml
mlieko

Halušky

1 ks
vajce
20 g
maslo
3 PL
múka
štipiek
soľ

postup

1.
Hrášok nasypeme na roztopené maslo a dusíme ho pri neustálom miešaní. Keď už je takmer mäkký, posypeme ho najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a múkou. Keď sa múka trochu sfarbí, všetko podlejeme mliekom. Dolejeme také isté množstvo vody a osolíme.
 
2.
Keď polievka zovrie, z masy, zmiešanej z vajíčka, masla a múky, natrháme mokka lyžičkou malé halušky. Keď uvarené vyplávajú na povrch, polievka je hotová.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halusky
1. ročník detských majstrovstiev vo varení a jedení bryndzových halušiek
Letné prázdniny sa už začali a školáci majú pred sebou kopu krásnych výletov a zážitkov. V sobotu 7. júla...
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.