Pridať recept

Škvarkové pagáče

10
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

900 g
polohrubá múka
1 kocka
droždie
2 KL
kryštálový cukor
1/2 liter
voda
soľ
250 g
oškvarky
1 ks
vajce

postup

1.
Vypracujeme cesto, necháme vykysnúť, rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky.
 
2.
Potrieme vajíčkom a dáme piecť na 15 minút na 200 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce oškvarky
Ako pripraviť výborné domáce oškvarky?
Príprava oškvarkov sa nám spája najmä s obdobím zabíjačiek. No pohodlne si ich vyrobíte aj doma a aspoň...
Výborné pagáčiky
Krehké a nadýchané pagáčiky v 3 chutných verziách
Kto by odolal voňavému pagáčiku, v ktorom sa krásne strieda kysnuté cesto s rafinovanou plnkou?
Placky z kyslej kapusty
Fantastické placky z kyslej kapusty a oškvarkov: Ako od babičky
Oškvarky, kyslá kapusta a bravčová masť v skvelých plackách, po ktorých si budete všetky prsty oblizovať.
Najlepšie pagáčiky
Viac ako 15 domácich receptov na pagáče: Syrové, škvarkové alebo zo zemiakového cesta
Pagáče máme radi najmä ako chutnú slanú maškrtu, ktorá nám nahradí čipsy alebo tyčinky. No použiť ich...