Palacinková torta s jahodami
12
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka bezlepková
2
ks
vajce
300
ml
mlieko
150
ml
sóda
štipiek
soľ
1
PL
cukor
2
PL
olej
Plnka
1
balíček
vanilkový puding
1
balíček
jahodový puding
1
liter
mlieko
100
g
cukor
300
g
jahody
postup
1.
Vajíčka dáme do hlbokej misy a šľahačom ich dobre vyšľaháme. Po troške pridáme múku, mlieko, ochutíme štipkou soli a lyžicou cukru a spracujeme hladké cesto. Pol hodinu ho necháme odstáť a potom ho ešte raz dobre premiešame so sódovkou a olejom.
2.
Panvicu na palacinky tenko potrieme olejom a zohrejeme ju. Malou naberačkou rozlejeme v nej cesto tak, že medzitým robíme panvicou krúživé pohyby, takto sa cesto rovnomerne rozprestrie po celom dne. Prvú stranu palacinky opekáme na strednom ohni dovtedy, kým jej kraje nezačnú hnednúť a v prostriedku už nevidieť surový fľak. Keď teraz potrasieme panvicou, dobrá palacinka sa odlepí. Pomocou širokej lopatky ju otočíme na druhú stranu a opečieme ju tiež (táto strana sa upečie za polovičný čas). Upečenú palacinku necháme skĺznuť na pripravený tanier a pokračujeme v pečení, kým sa neminie cesto.
3.
Na plnku uvaríme v osobitných hrncoch oba pudingy podľa návodu. Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Palacinky striedavo potierame dvojakým pudingom a kladieme ich na seba. Jahodovú vrstvu ešte posypeme kúskami jahôd. Vrch prikryjeme poslednou palacinkou a keď vychladnú (puding stuhne), môžeme podávať.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.