Jablkový koláč s mandľami
8
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
225
g
hladká múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
150
g
maslo
45
g
práškový cukor
2
ks
žĺtok
2
PL
voda
Plnka:
400
g
jablko
40
ml
voda
1
balíček
vanilkový cukor
1
štipka
mletá škorica
1
hrsť
mandľové lupienky
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme na kocky nakrájané maslo, cukor, žĺtky a vodu. Vymiešame cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a opatrne ho pomocou valčeka prenesieme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
2.
Jablká ošúpeme, pokrájame na malé kúsky. Vložíme ich do hrnca, zalejeme vodou a ochutíme cukrom so škoricou. Dusíme ich 3 minúty a potom horúcu plnku nalejeme na cesto. Vrch posypeme mandľami a koláč vložíme do rúry.
3.
Pečieme pri teplote 180°C cca 30 minút do zlatista. Upečený a vychladnutý koláč pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.